Denné menu

Ponuka kuchynského dizajnu, ktorú každý z nás konzumuje dennodenne, má byť pestrá a výživná, založená na vyváženom príjme estetických i funkčných «kalórií».

Team 7: Rakúski nábytkári z Team 7 sú aj u nás pomerne známi a obľúbení: povesť precíznych majstrov vybudovali na poctivom nábytku z masívneho dreva. To využívajú aj na kuchynských linkách: čelá dverí, ale aj vnútorné časti zásuviek či police sú zhotovené z kvalitného dubového dreva, ktoré pochádza z certifikovaných zdrojov. Cieľom značky je poskytnúť čo najzdravšie a najudržateľnejšie prostredie pre užívateľov, preto popri dreve siaha aj po ďalších prírodných materiáloch, napríklad žule, keramike alebo skle. Fakt, že aj s masívnym drevom možno vykresliť súčasný dizajnérsky vzhľad, dokladá kolekcia kuchyne «Pur» s minimalistickým vzhľadom bez držadiel. Návrh kuchyne «Pur» spracoval dizajnér Sebastian Desch.

Vipp: Inovovaný systém kuchyne «V3» stojí na podobnom stavebnicovom princípe ako jeho predchodca «V1». Opäť ponúka dobre vyladené nábytkové moduly, ktoré sú podriadené úžitku a odolnosti, a zároveň spĺňajú kritériá nadčasovej elegancie typickej pre škandinávsky dizajn. Schránky z extrudovaného hliníka majú vrúbkovanú fasádu a kvalitné interiérové vybavenie vrátane integrovaných elektrických zásuviek. Nevysoké nožičky, zaoblené rohy či antikorová pracovná doska so zalisovanými horákmi a drezom sú pripomienkou funkcionalistického premýšľania «odkukaného» z profesionálnych vývarovní

 

Ďalšie príklady výnimočného nábytkového dizajnu pre praktické kuchyne objavíte v článku Michala Lalinského, ktorý vyšiel v časopise Atrium 4/2024 na stranách 62 až 67.