Reštaurácia «Odette» sa nachádza v novo zrekonštruovanej historickej budove singapurskej Národnej galérie. Príbeh reštaurácie je spojený s michelinským šéfkuchárom a majiteľom Julienom Royerom, a že je to viac ako biznis, dokazuje aj názov «Odette». Bolo to meno Royerovej starej mamy a on sa takto rozhodol vzdať jej poctu a poďakovanie za to, že to bola práve ona, ktorá ho naučila láske k vareniu a jedlu. Než sa Royer rozhodol usadiť v Singapure, pracoval ako šéfkuchár vo viacerých renomovaných reštauráciách po svete. Jeho kariéra šéfkuchára vyvrcholila ocenením kuchár roka na «World Series Gourmet Awards of Excellence» v roku 2014. Reštaurácia chce byť decentným pokračovaním či rozšírením galérie. Autori – dizajnéri z Universal Design Studio dokonca ambiciózne tvrdia, že ona sama je jedným z vystavených umeleckých diel.
Článok architekta Dušana Kočlíka interpretuje reštauráciu «Odette» z viacerých uhlov. Vyšiel v časopise Atrium 2/2016 na stranách 104 až 108.
Foto: Jovian Lim