Desivé, či vydesené?

Dries van Noten otvoril svoj prvý obchod na americkej pôde vo veľkom štýle: reprezentatívna predajňa sa rozprestiera na takmer 800 metroch štvorcových a zahŕňa dve samostatné stavby s príznačnými názvami «Big House» a «Little House». Okrem toho, že si tu entuziasti belgického avantgardného dizajnéra môžu zakúpiť kúsky oblečenia (a to aj z predošlých sezón!), priestor bude slúžiť ako domov pre rôzne podujatia a ako umelecká galéria.

Dries pochopil, že koronavírusová kríza prispela k prebiehajúcemu úpadku tradičného obchodu, a tak je načase celkom prepísať, čo nákupná skúsenosť môže predstavovať. Vyzval lokálnych i svetových umelcov, aby tvorili svoje diela priamo na stenách surového priestoru. Ako jedného z prvých vystavovateľov si Dries zvolil svojho bývalého kreatívneho asistenta, nespútane tvorivého Christopha Heftiho. Tento textilný návrhár pracoval okrem van Notena pre niekoľko popredných módnych domov a jeho doménou sú najmä neprehliadnuteľné vzory a odvážna farebnosť.

Foto: Andrew Lee, Jeroen Verrecht

Viac o výstave Christopha Heftoho v priestoroch novej predajne Driesa van Notena v LA zistíte v článku, ktorý pre Atrium 1/2021 pripravila Lenka Čičvara. Nájdete ho na stranách 156 a 157.