Lampa Dome Nomad

Talianske dizajnérske štúdio Chiaramonte Marin, ktoré tvorí Alfredo Chiaramonte a Marco Marin, navrhlo pre českú skláreň Brokis exteriérovú prenosnú lampu Dome Nomad.

Luxusná lampa je inšpirovaná kupolou z Benátok a vyrába sa ručným fúkaním skla v dvoch veľkostiach a dvoch povrchových variantoch. Dome Nomad je exteriérové svietidlo, ktorého kopulovitý tvar predstavuje večnosť a rozľahlosť nebeskej klenby. Kopulovitý tvar ručne fúkaného skla je vyrábaný v dvoch variantoch – hladké sklo alebo zvlnené sklo.

Dome Nomad je prenosná dobíjacia lampa, ktorej línie sú poklonou talianskej architektúre. Jemné svetlo prechádza opálovým difúzorom a skleneným tienidlom. Kolekcia Dome Nomad spĺňa bezpečnostné a technologické normy IP44 pre vonkajšie osvetlenie. Jednoduchý design sa vyznačuje ušľachtilou nerezovou oceľou s povrchovou úpravou ekologicky šetrným práškovým lakom pre vynikajúcu odolnosť voči živlom.

LED zdroj potom odoláva mrazu. K výrobe skleneného tienidla sa používa viac vrstiev roztaveného skla a každá je pred vyfúknutím do formy podrobená maximálnej kontrole majstrov sklárov. Ručne fúkanú lampu je možné objednať v niekoľkých farebných variantoch skla a kovových častí. Tvorba štúdia Chiaramonte Marin je zameraná na návrh nábytku, svietidiel, dekorácií a darčekov. Ich štýl je založený na jednoduchosti, funkčnosti a kvalitných materiáloch.

-jj-, zdroj a foto: Brokis, Designamg