Najlepší sneh na juhu Rakúska

Na Möllim zažijú lyžiari „modrý“ zjazd na bielom. Na vysokú záruku snehovej pokrývky v jedinej ľadovcovej oblasti Korutánska sa jednoducho môžete spoľahnúť, a to priebežne až do 7. mája 2018.

/© Franz Gerdl/

V podstate 100 % snehu, slnka a zábavy na lyžiach robí z Mölltalského ľadovca tajný tip medzi najlepšími lyžiarskymi oblasťami so zjazdovkami do 20 km. Na stránke ski-resort.de. sa ďalej uvádza, že „Mölli“ so svojimi 3122 m je najvyšší lyžiarsky vrch v Korutánsku a súčasne je to jediná ľadovcová oblasť tejto najjužnejšej rakúskej spolkovej krajiny.

/© Franz Gerdl/
Ľadovec patrí k ôsmim strediskám značky Ski)Hit vo Východnom Tirolsku a Korutánsku a vďaka pravidelným investíciám do zabezpečenia snehovej pokrývky a kvality zjazdoviek si zachováva vynikajúcu formu aj vtedy, ak inde už vládne nedostatok snehu. Záruku 330 dňovej prevádzky oceňujú aj národné tímy svetového pohára, ktoré si Mölltalský ľadovec zvolili za svoju tréningovú oblasť číslo 1.

/© Franz Gerdl/

Nezriedka sa teda stane, že milovníci lyžovania sedia počas oddychu v panoramatickej reštaurácii Eissee hneď vedľa stola niektorej z lyžiarskych hviezd. V tejto najvyššie položenej zimnej záhrade Rakúska vo výške 2.800 metrov sa oplatí pozrieť nielen na 30 trojtisícoviek, ale aj do jedálneho lístka. Pre bližšie info o možnostiach, ktoré v zimnom období ponúka neďaleké Rakúsko, navštívte túto stránku.

/© Franz Gerdl/

„Raňajky na ľadovci“ a korutánske špeciality šéfkuchára Klausa Labera sú legendárne a takmer bezkonkurenčné. To posledné platí aj pre rodinné ceny vo všetkých východotirolských regiónoch Ski)Hit: deti do 6 rokov lyžujú zdarma, lyžiari od 6 do 18 rokov majú v celom Rakúsku nárok na jedinečnú zľavu 50 %. Tip pre veľké rodiny: za skipas zaplatia iba rodičia a dve najstaršie deti do 18 rokov, každé ďalšie dieťa do 18 rokov má skipas zadarmo. Viac informácii nájdete na týchto webových stránkach: www.flattach.at  a www.gletscher.co.at

 /7 x © Franz Gerdl/