Divotvorné tvary

Pri problematike kúpeľňovej výbavy sa dizajnér v prvom rade musí popasovať s otázkou praktického vodovodného účelu. No keď ju vyrieši, môže naplno pustiť uzdu svojej tvaroslovnej fantázii – vďaka pokročilým materiálovo-technologickým možnostiam dokáže v tvaroch stvoriť doslova divy. «Divotvary».

Na obrázku: WC misa a bidet zo série «The One»  (vyrába Artceram) je dizajnérskym vyjadrením purizmu v prepracovanej funkčnej elegancii. Ponúka obľúbené rysy súčasných riešení, akými sú celistvý vzhľad, vyškrtnutie záchodového okraja alebo tenkostennú morfológiu. Najzaujímavejší prvok kolekcie však predstavuje patentovaná doska, ktorá vďaka technologickej inovácii «Wood-Skin» (frézovaní z celistvej, len 14 mm hrubej platne) nepotrebuje žiadne pánty ani komplikované závesy, a prispieva tým k zdôrazneniu subtílnej celistvosti toalety.

Foto: Artceram

Ďalšie príklady súčasného dizajnu sanitárnej výbavy kúpeľní nájdete v redakčnom výbere Extra, ktorý pripravil Michal Lalinský. Článok vyšiel v časopise Atrium 3/2018 na stranách 58 až 66.