Pokoj a rovnováha v horách

Rozsiahle kúpele hotelovej siete Lefay v Dolomitoch – jedny z najväčších v celých Alpách, sú úzko späté nielen s miestnym architektonickým koloritom, ale predovšetkým s okolitou prírodou, do ktorej sú prirodzene zasadené.

Výnimočný päťhviezdičkový hotel, za ktorého interiérovým konceptom stojí Studio Apostoli sa nachádza v obľúbenom zimnom lyžiarskom stredisku Madonna di Campiglio v oblasti Pinzola v Západných Dolomitoch – časti talianskych Álp v nadmorskej výške 1600 metrov nad morom.

Samotná budova má deväť podlaží rozložených do viacerých horizontálnych hmôt. Centrálnym objektom je dvojitá budova kúpeľov, ktorá je reinterpretáciou tradičnej miestnej architektúry a napriek objemnosti dokonale zapadá do okolitej krajiny.

Hotel ponúka 88 apartmánových jednotiek rôznych veľkostí od malých až po viacspálňové. Vo všetkých sa nachádza kuchyňa, obývačka, jedáleň a minimálne jedna spálňa s kúpeľňou «en suite».

Foto: Mattia Aquila a Sharon Radisch © Lefay Resort & SPA Dolomiti

Článok Pokoj a rovnováha v horách, ktorý bližšie popisuje horský hotel a kúpele, pripravila Katarína Krevová. Vyšiel v časopise Atrium 4/2020 na stranách 28 až 33.