Pozvánka na ON-LINE konferenciu INTERIÉRY

S tohtoročnou pandémiou koronavírusu Covid-19 je skloňovanie slova „virtuálny“ viac než časté. Ešte než táto nepríjemná a komplikovaná doba nastala, mali organizátori s témou tohtoročnej konferencie INTERIÉRY jasno a ani netušili, ako bude téma aktuálna. Ústredná téma má totiž názov „doba virtuálna & doba vizuálna“.

Na aké prednášky sa môžete tešiť?

Na akcii vystúpi dizajnérka a zakladateľka organizácie Czechdesign MgA. Veronika Loušová, ktorá bude hovoriť o úskalí navrhovania interiérov z virtuálnych podkladov a dotiahnutie projektu do reálneho cieľa. Zástupca Asociácie virtuálnej a rozšírenej reality prednesie dnešné aj budúce možnosti projektovania pomocí týchto technológií a ukáže poslucháčom rôzne výstupy.

O využití tejto technológie v praxi pri tvorbe grafického designu bude hovoriť Ing. Stanislav Mokrý, Ph.D. Medzi zaujímavé prednášky patrí aj téma farieb a ich používanie v histórii a dnes. Táto prednáška nesie príznačný názov „Šedá ako odraz našej spoločnosti“ a prednesie ju Ing. Martin Čermák. Zaznie tiež príspevok, ktorý má za úlohu interpretovať vybrané dáta z národných štatistických úradov v krajine Európskej únie, a prezentovať ich vo vzťahu k bývaniu a interiérovej tvorbe.

To odkryje rad zaujímavých faktov o procese tvorby interiérov nielen v Českej republike, ale aj pri porovnaní s okolitými štátmi. Pozrieme sa tiež do histórie, keď sa virtuálna realita ani vizualizácie nepoužívali, a presto sa tvorili krásne projekty. O tom nás presvedčí historička umenia PhDr. Dagmar Koudelková. Špeciálnym hosťom bude Marek Hrkal, autor knihy „Odprezentuj“, ktorého prednáška ponesie názov „Zbúrajte prežité prezentační mýty“.

Tohtoročná konferencia sa bude konať on-line. V praxi to znamená priamy prenos z brnenského výstaviska. Dajte si preto do svojho diára štvrtok 5. novembra v čase od 9.00 do 14.00 h a pripravte si k PC dostatok občerstvenia, nech vám neunikne žiadna z prednášok. Odkaz na živý prenos nájdete prvý novembrový štvrtok ráno na webovej stránke www.konference-interiery.cz.