Ďalej, vyššie, lepšie

Do sveta spotrebného dizajnu každú chvíľu pribúdajú oslnivé novinky, ktoré ešte viac prehlbujú užívateľský komfort, posúvajú možnosti technickej invencie ešte ďalej a  povznášajú kvalitu užívateľského zážitku ešte vyššie.

Haoliyuan: súprava «Smart Home Kit» je základom jednoduchej transformácie domu na inteligentný. Obsahuje senzory dverí a okien, snímače pohybu, teploty a vlhkosti. Všetky monitorujú a analyzujú prostredie a okamžite informujú používateľa prostredníctvom smartfónu o akýchkoľvek neočakávaných udalostiach. Jednotlivé moduly je možné prepojiť a hlasovo ovládať pomocou Alexy alebo Google Assistant.

Kingston: stanica Workflow Station and Readers od spoločnosti Kingston je dokovacie riešenie, ktoré poskytuje používateľom ľahký spôsob prenosu súborov z viacerých zdrojov naraz do počítača alebo notebooku s pripojením USB 3.2 Gen 2. Jej výhodou je jedinečná prispôsobiteľná modulárna konštrukcia, ktorá umožňuje pripojiť k doku až štyri rôzne prenosné čítačky (nazývané miniHubs). Obsahujú moduly USB miniHub, SD a microSD, USB-A a USB-C. Podporujú SD karty UHS-II a USB 3.2 Gen 1 s rýchlosťou až 5 Gb/s.

Foto: Haoliyuan a Kingston

Ďalšie príklady inteligentnej domácej techniky nájdete v redakčnom výbere Extra, ktorý pripravil Matej Kotuľa. Článok vyšiel v časopise Atrium 3/2021 na stranách 100 až 102.