Zrkaldový obchod Burberry

Britská značka luxusného oblečenia Burberry postavila na juhokórejskom ostrove Jeju dočasný obchod a reštauráciu so zrkadlovým dizajnom. V podstate ide o de samostatné budovy, ktoré tvoria komplex The Imagined Landscapes Experience.

Z kvádrov je pri ceste postavená reštaurácia, opodiaľ z organických stupňovitých tvarov vyrástol zrkadlový obchod. Medzi poliami pod horami Halla na ostrove Jeju postavili z dreva a reflexného polykarbonátu objekt, ktorý je v podstate kombináciou sochy a architektúry. Výstredná a do prírody absolútne nevhodná budova pôsobí ako päsť na oko!

Na druhej strane, splnila požiadavku na upútanie pozornosti a vytvorenie dočasnej atrakcie nielen pre miestnych obyvateľov. The Imagined Landscapes Experience od Burberry je v skutočnosti obyčajný obchod obalený do 16 vrstiev stupňovitých terás, na ktoré je možné vyliezť a kochať sa okolitou krajinou. Umelá technologicky pôsobiaca hmota nemá okná, len vstupné a výstupné dvere.

Vo vnútri nájdeme stĺpmi oddelené predajné priestory, prirodzene s najnovšou módnou kolekciou Burberry vrátane „accesories.“ Podstatne menej pôsobivým objektom je samotná reštaurácia postavená z čiastočne presklených kvádrov. Interiér je ladený to tmavého dreva a zdobený maľbami s výjavmi z lesa. Posedenie je riešené stoličkami zo zrkadlových kociek pri stolčeku so zrkadlovými doskami. Občerstvenie zabezpečuje filiálka Thomas’s Cafe.

-jj- zdroj a foto: Burberry