Bunda Helium 10.000

Ak nie šokovať, tak dokáže taliansky produktový dizajnér a experimentátor Andrew Kostman svojimi výtvormi minimálne prekvapiť. Inak tomu nie je ani v prípade limitovanej edícii nafukovacích búnd Helium 10.000, ktoré sú naplnené prirodzene héliom.

Z bundy, ktorú navrhli v Taliansku a zhotovili v Japonsku, sa vyrobí len stovka exemplárov. Azda ani netreba nikomu netreba pripomínať, že detské balóniky napustené héliom, je potrebné držať dvojnásobne poctivo lebo vzlietnu. Andrew Kostman spojil vášeň pre balóniky s tradičným dizajnom perovej bundy a prichádza s prvou nafukovacou bundou Helium 10.000.

Údajne je odolná, ultra ľahká vďaka špeciálnemu materiálu a samozrejme nafúknutá héliom. Majiteľom je navyše dodaná patróna s ďalším héliom pre prípad úniku. Designér navrhol bundu v šiestich farebných prevedeniach – čierna, zlatá, strieborná, ružová, modrá a dúhová.

Cieľom celého projektu je okrem iného posunúť opäť hranice toho, čo človek dokáže vyrobiť a užívať. Cena bude štartovať na 10.000 amerických dolároch Azda jediným šťastím je, že hoci je hélium relatívne vzácny plyn, zoženiete ho v podstate bez väčších komplikácii.

A aby tých „úletov“ nebolo málo, tak na demonštráciu užitočnosti bundy Andrew Kostman uviedol na trh ďalší produkt -Fury Rocket“. „Fury Rocket“ je v podstate hudobná skrinka Bluetooth, ktorá reprezentuje myšlienku Hélium 10.000. Reproduktor v tvare rakety má vo svojom priesvitnom tele miniatúrne dieťa, ktoré drží nafúknutú a letiacu bundu.

-jj-, zdroj a foto: Andrew Kostman, dezzen.com a designboom.com