Trojica nových tabletov Samsung Galaxy

Samsung rozšíril sériu Samsung Galaxy o tri nové tablety: Tab S8, S8+ a S8 Ultra. Sériu charakterizuje tenké, ale odolné telo z pevného hliníka Armor Aluminum. Oproti modelom série Galaxy Tab S7 je až o 30 percent odolnejšie proti poškriabaniu a o 40 percent proti ohnutiu.

Špeciálnu pozornosť si zaslúži Tab S8 Ultra s obrím displej s uhlopriečkou 14,6 palcov, čo je 37 centimetrov. Má tiež najtenší rámček v histórii značky – len 6,3 milimetra.

Samsung pri výrobe Galaxy Tab S8 sčasti použil materiály, ktoré pôvodne pochádzajú z vyradených rybárskych sietí, v čom patrí k pionierom vo svojom odbore. Týmto krokom chce prispieť k opätovnému využitiu a recyklácii materiálov. Tablety sa navyše predávajú v doteraz najtenšom balení.

Základné balenie všetkých troch verzií Galaxy Tab S8 obsahuje aj vylepšené dotykové pero S Pen s rýchlejšou odozvou. Práca s ním sa verne podobá písaniu či kresleniu perom na papier.

Vďaka exkluzívnemu partnerstvu so spoločnosťou Clip Studio Paint si možno vôbec po prvýkrát urobiť zo z tabletu maliarske plátno spolu so smartfónom ako digitálnou farebnou paletou a perom S Pen ako štetcom. Farby môžete vyberať dokonca aj z vlastných fotografií a k dispozícii je celá séria nástrojov.

Robiť na tablete viac vecí naraz nikdy nebolo jednoduchšie. Veľký displej sa dá ľahko rozdeliť na viac okien, ktorých veľkosť sa dá meniť, vďaka čomu medzi jednotlivými aplikáciami netreba prepínať. Na jedinej obrazovke si možno napríklad v jednom okne prezerať zadanie a v druhom podľa skicovať nápady.

 

Tablety Galaxy Tab S8 sú súčasťou rozsiahleho ekosystému Galaxy. Užívateľské rozhranie One UI Tab 4 je prehľadné a intuitívne, zariadenia spolu ľahko komunikujú a tablet sa jednoducho prepojí s počítačom či smartfónom. Napríklad nápady a inšpirácie si môžete poznačiť stylusom S Pen na tablete Galaxy Tab S8 vo vylepšenej aplikácii Samsung Notes. Ľahko si ich kedykoľvek otvoríte a pozriete v smartfóne.

Komunikácia cez video sa chtiac-nechtiac stala neoddeliteľnou súčasťou našich životov. Tablety Tab S8 sú preto vybavené na prednej strane dvoma ultraširokouhlými fotoaparátmi s rozlíšením 4K. Užitočná je aj inteligentná technológia Auto Framing, ktorá vo videohovore automaticky nastavuje najvhodnejšiu kompozíciu a ostrenie.

Špičkový výkon na prácu aj zábavu zabezpečuje bleskurýchly 4 nm procesor, najvýkonnejší v celej doterajšej sérii. Všetky tri modely majú dostatočne veľkú pamäť a úložný priestor, ktorý možno ešte rozšíriť až na 1 TB pomocou pamäťovej karty. Galaxy Tab S8 Ultra však vedie s až 12 GB RAM a 256 GB miestom na dáta

Inteligentná batéria v tabletoch Galaxy Tab S8 vydrží celý deň a zvládne niekoľko hodín prehrávania videa. Rýchle dobíjanie s 45 W nabije batériu naplno za 80 minút. Dokonca môže poslúžiť aj ako powerbanka pre smartfón série Galaxy S22. Obe zariadenia stačí prepojiť USB-C káblom.

Tablety Galaxy Tab S8, S8+ a S8 Ultra sa na Slovensku začnú predávať 25. februára 2022, pri niektorých verziách si na ne bude treba počkať do konca marca. Cenové rozpätie rôznych variantov sa začína na 749 € a môže sa vyšplhať na 1399 € za najexkluzívnejší model s 5G pripojením.

K predobjednávkam pribalí Samsung bonus v hodnote až 349 €, ktorým je ochranný kryt s klávesnicou, v prípade modelu Ultra aj s touchpadom. Stačí si nové zariadenie Galaxy Tab S8, S8+ alebo S8 Ultra predobjednať do 24. februára 2022 alebo do vypredania zásob cez e-shop samsung.sk, v značkových predajniach Samsung alebo u vybraných predajcov elektroniky.