V objatí «firemnej citadely»

Centrála spoločnosti Chiesi Farmaceutici na predmestí Parmy spája zodpovedný prístup k životnému prostrediu, inováciu architektonických vízií i prehĺbený záujem o kvalitu pracovného prostredia. Napriek pandémii sa koncom roka 2020 podarilo dokončiť luxusný, ale funkčný objekt, ktorý vznikal pod rukami architektonického ateliéru EFA.

«Inovácia, ľudia a udržateľnosť» sú tri kľúčové slová, ktorými sa riadili v konfigurácii administratívnej budovy postavenej v blízkosti výskumného centra, čím zhmotnili vytvorenie skutočnej citadely podnikania. Súbor rozľahlých a vysokých stavebných komplexov predstavuje globálnu farmaceutickú spoločnosť Chiesi Farmaceutici S.p.A., ktorej sídlo sa rozprestiera v talianskom meste Parma v oblasti Emilia-Romagna.

Inteligentné a nové ústredie, ktoré je strategicky umiestnené vedľa výskumného centra spoločnosti, spája zamestnancov spoločnosti Chiesi z viacerých pracovísk do jedného nového pracovného prostredia, čím vytvára priestor pre konektivitu a spoluprácu.

Architect: EFA Parma

/Foto: Marco Introini, Kai-Uwe Schulte-Bunert, Pietro Savorelli/

O centrále spoločnosti Chiesi Farmaceutici sa dozviete viac v článku Michaela Gajdoša, ktorý vyšiel v magazíne Atrium 2/2022 na stranách 58 až 61.