Do voza aj do koča

Spoločnosť Bose má vynikajúce renomé aj vďaka svojim bezdrôtovým reproduktorom. Odolný a výkonný Bluetooth „reprák“ Bose SoundLink Flex si svoje miesto zastane v izbe, na splave, ale aj v prašnom pracovnom prostredí.

Na starom kontinente sa nový Bluethoot reproduktor bude snažiť vydobyť štatút legendy tak, ako tomu bolo v prípade reproduktora SoundLink Mini. SoundLink Flex veľkosťou zhruba odpovedá historicky najpopulárnejšiemu BT reproduktoru Bose – SoundLink Mini. Nejedná sa síce o priameho nástupcu, ale jeho zvuk aj ďalšie vlastnosti napovedajú, že má rovnaké ambície. SoundLink Flex so svojim riešením vydal univerzálnejšou cestou.

Zachoval kompaktný design, ale má mať ultra-odolnú konštrukciu, avšak Bose súčasne sľubuje vynikajúci pomer medzi veľkosťou, kvalitou zvuku a výkonom. O čistý zvuk sa starajú firemné technológie – napríklad patentovaná funkcia Bose PositionIQ automaticky optimalizuje šírenie zvuku podľa toho, či reproduktor stojí, leží, alebo visí.  Postará sa, aby prednes bol stále tradične plný a živý. O zvuk sa stará jeden aktívny menič a dva pasívne žiariče.

Vďaka vysoké odolnosti IP67 Flex nerozhodí ani ponorenie do vody alebo plážový piesok. Pokiaľ spadne SoundLink Flex do vody, tak reproduktor bude dokonca plávať. Povrch má odolať korózii, UV žiareniu – skrátka aj keď si vezmete reproduktor do hôr, či k vode, nemá to na vzhľadu zanechať stopy. Pomocou pevného pútka ho je možné pripevniť ku karabíne na batoh, zavesiť na háčik v sprche, či inde.

 

Vstavaná batéria sľubuje výdrž 12 hodín, dobíja sa cez USB-C. Rozmery sú rozumné (20 cm x 9 cm x 5 cm a váži 0,6 kg), Tlačidla na reproduktore umožňujú prístroj zapnúť/vypnúť zvýšiť/znížiť hlasitosť, pripojiť sa k bluetooth a prehrávať, pozastavovať alebo preskakovať skladby. Prostredníctvom vstavaného mikrofónu môžete tiež pristupovať k hlasovému asistentovi telefónu alebo prijímať respektíve vybavovať hovory.

O pripojenie sa stará Bluetooth 4.2, Flex si pamätá až osem pripojených zariadení. Pokiaľ máte dva, je možné je prepojiť a zvoliť si Stereo Mode (ľavý-pravý kanál) alebo Party Mode (dva mono kanály). Doma potom môže pomocou technológie Bose SimpleSync a firemnej aplikácie spolupracovať s jedným alebo viacerými chytrými reproduktormi či soundbarmi Bose.

-jj-, zdroj a foto: Bose