Textilné hry

Koberce, tkaniny čalúnenia, látky a tapety – súbor bytového textilu je obľúbeným a dostupným interiérovým nástrojom, ktorý dokáže zásadne zmeniť celkový výraz príbytku.

Teixidors: deka «Thor» od katalánskej značky Teixidors je vyrobená na ručných tkáčskych stavoch z miestnej vlny merino. Ide o ikonický a prirodzene nádherný kúsok, ktorý človeka zahalí do hlbokého pocitu pohodlia.

Pierre Frey: jesenná kolekcia tkanín a tapiet «Galerie 4» je opäť excelentnou pozvánkou na cestu po celom svete. Osciluje medzi exotikou, klasicizmom a súčasným umením. Štúdio Pierre Frey zostavilo jemné a sofistikované odtiene farieb či prívetivé textúry, aby vyčarovalo lákavé motívy. Tropická vegetácia, pobrežie Stredozemného mora, vrcholky hôr či príroda Južnej Ameriky ožívajú a doslova nabádajú na každodenné rozjímanie. Panoramatický formát umožňuje detailné zobrazenie či tvorbu magických nástenných ilúzií.

Ďalšie príklady zo súčasného dizajnu bytových textílií nájdete v redakčnom výbere Extra, ktorý pripravil Michal Lalinský. Článok vyšiel v časopise Atrium 5/2023 na stranách 84 až 87.