Zvesti vánkom nesené

Či už v závetrí alebo priamo vo vetríku: nové nábytkové kusy, ktoré sú svojou odolnosťou určené na použitie do exteriéru, prinesú vďaka spojeniu spoľahlivého pohodlia a pobytu na čerstvom vzduchu chuť do života, osvieženie i radostné chvíle s blízkymi.

MATER: Pôvodne sa tento záhradný nábytok vyrábal z drevenej preglejky. Reč je o mimoriadne vydarenom pohodlnom sedení, ktoré v roku 1955 navrhli dizajnéri Jørgen a Nanna Ditzelovci – jedna z najznámejších dizajnérskych dvojíc 20. storočia. Spoločnosť Mater sa v rámci úsilia o aktívne riešenie problémov s plastovým odpadom rozhodla adaptovať ich návrh v novom materiáli: v kolekcii «Ocean» vo farbe «Burnt Red» kombinuje postspotrebný elektronický odpad so sklenenými vláknami.

MINOTTI: Konverzačné kresielko «Tori Nest» upúta remeselnou bravúrou operadla z tkaného povrazca inšpirovaného ikonickou viedenskou vzorkou. Pocit ľahkosti, ktorý poskytuje priepustný výplet, podčiarkuje jemná línia podstavy vyzdvihnutá nad zem vďaka štíhlym hliníkovým nohám v bronzovej farbe.

Pripravila: redakcia; Foto: archív značiek

Ďalšie príklady zo súčasného dizajnu terás a záhrad nájdete v redakčnom výbere Výklad, ktorý pripravil Michal Lalinský. Článok vyšiel v časopise Atrium 2/2024 na stranách 40 až 47.