Príbehy z časopisu

      Často som konfrontovaný zvedavosťou niektorých našich čitateľov. Samozrejme, nehovorím o absolútne zorientovaných slovenských či českých architektoch, dizajnéroch, výtvarných umelcoch a podobne. No okrem týchto predstaviteľov kreatívnej sféry nás číta aj množstvo iných čitateľov, ktorých profesia je architektúre či dizajnu mnohokrát veľmi, ale skutočne veľmi vzdialená. A tak nečudo, že ich zaujímajú nielen prezentované špičkové projekty, príťažlivé interiéry, známi i menej známi autori či dizajnérske lahôdky, ale aj odpovede na celkom jednoduché otázky. Je to prirodzené. V Atriu totiž hľadajú inšpirácie pre vlastný dom, interiér, záhradu. Preto sú napríklad zvedaví, odkiaľ my berieme inšpirácie pre články v našom časopise?

Predovšetkým by som týchto našich čitateľov, ktorých vôbec nie je málo, rád informoval, že všetky materiály, ktoré uverejňujeme, sú autorskou prácou kolegov v redakcii a v externom prostredí. Hoci sme licenčným časopisom a naši partneri sú zo Švajčiarska, vďaka menu a kontaktom získaným doma i v zahraničí za desaťročie vychádzania slovenskej edície časopisu Atrium, máme dostatok ponúk a tipov na výber toho najkvalitnejšieho, čo v oblastiach, ktoré mapujeme, vzniká. A tak nemusíme žiadne články preberať, naopak, sme pyšní na skutočnosť, že všetko, čo u nás čítate, je z tvorivej dielne kolektívu našich autorov a spolupracovníkov.

Tak je to napríklad aj v aktuálnom vydaní, ktoré držíte v rukách. V príbehoch z blízkych i vzdialených končín vám ponúkame pestrú a príťažlivú inšpiráciu z Buenos Aires, Lyonu, New Yorku, Berlína, Osla. A ako bonus pridávame kúpeľňové fascinácie z Frankfurtu. Verím, že týmito, ale aj mnohými ďalšími príbehmi Vašu zvedavosť dostatočne uspokojíme.

Ivan Mičko, šéfredaktor