Čarovný advent na Dunaji v rakúskom Linci

Spomaľte, doprajte si čas iba pre seba a užívajte si prítomný okamih. Počas víkendovej zimnej návštevy rakúskeho Lincu sa môžete tešiť na kulinárske lahôdky, príjemné nákupy a rozmanitú ponuku vianočných trhov.


/©linztourismus – Tom Mesic/

Slávnostne osvetlené vianočné trhy, ktoré nájdete po celom meste, otvárajú svoje brány 18. novembra. V adventnom období by ste si určite nemali nechať ujsť návštevu divadla Musiktheater či kulinársku plavbu po Dunaji na lodi Kristallschiff zdobenej Swarowského krištáľmi. Vďaka týmto zážitkom na vašu dovolenku v Linci určite tak skoro nezabudnete!

/©linztourismus – Alex Sigalov/

Vianočné a adventné trhy v Linci:
18. 11. – 24. 12. 2017 Vianočný trh na námestí Hauptplatz
18. 11. – 24. 12. 2017 Vianočný trh v parku Linzer Volksgarten
18. 11. – 23. 12. 2017 Zimný trh na námestí Pfarrplatz
od 24. 11. 2017 Vianočná dedinka v starom meste

Vianočný trh na Hlavnom námestí („Hauptplatz“) obklopujú impozantné barokové stavby. Trh láka návštevníkov remeselnými výrobkami a nádherným vianočným stromčekom. Na neďalekom Zimnom trhu na námestí Pfarrplatz si hostia zase môžu vychutnávať hĺbavú atmosféru a pokoj.


/©linztourismus – Erich Goldmann/

Okrem miest s otvoreným ohňom a príjemným teplom sa mimoriadnej obľube tešia ručne vyrábané regionálne špeciality. Vianočný trh v parku Volksgarten hneď vedľa divadla Musiktheater vás zavedie do čarovného rozprávkového sveta. V parku môžete obdivovať postavy v životnej veľkosti, ukážky remesiel, ako aj betlehem, ktorý ožíva každých 30 minút. Viac informácii o Advente a Vianociach v Linzi nájdete tu.
Plavby po Dunaji na lodi Kristallschiff
Adventné plavby: od 17. 11. do 15. 12. 2017
Čaro krištáľov vrátane bufetu a živej hudby: 28.10, 04.11., 11.11.
Vianočná plavba s galabufetom: 26. 12. 2017
Silvestrovská galaplavba: 31. 12. 2017
Novoročná plavba: 06. 01. 2018

/©linztourismus – Alex Sigalov/

Počas plavby po Dunaji môžu hostia celkom zblízka zažiť súhru prírody, kultúry a priemyslu. Výnimočným zážitkom je pobyt na rozžiarenej lodi Kristallschiff, ktorú zdobia nespočetné Swarowského krištále. Od jesene lákajú návštevníkov na palubu mnohé zaujímavé tematické podujatia. Pre bližšie info o možnostiach, ktoré ponúka plavba po Dunaji, navštívte túto stránku.

/©linztourismus – Andreas Roebl/

Alica vo svete naopak“ – oklamané zmysly
/21. 10. 2017 až 02. 04. 2018/
Hornorakúske kultúrne centrum „Kulturquartier“
Skôr ako sa v lete 2018 otvorí nová výstava v závratných výškach na strechách mesta, nadchne návštevníkov inštalácia na tému „Alica v krajine zázrakov“. Na neobyčajnej ceste čakajú na hostí fantastické a takmer neskutočné objekty od viac ako 30 umelcov, ktoré dokonale oklamú ľudské zmysly. „Normálne“ je zrazu hore nohami, nič už viac nedáva zmysel a z poriadku sa stáva chaos. Krajinské divadlo v Linci okrem toho ponúka sprievodné predstavenie „Krajina zázrakov“ – „Wunderland“. Viac info: www.ooekulturquartier.at

/©linztourismus – Johann Steininger/

Broadwayský muzikál „Hairspray“ a Musiktheater v Linci
Muzikál „Hairspray“ si návštevníkov získa nielen rytmickými chytľavými melódiami zo 60. rokov, ale aj dojímavým príbehom plným humoru. Témy ako dospievanie, rasizmus alebo samotárstvo sú rovnako aktuálne aj v súčasnosti.

Moderné divadlo Musiktheater vás upúta multimediálnymi inscenáciami a vynikajúcou akustikou. V zime môžete navštíviť aj vianočný trh v protiľahlom parku Volksgarten a ochutnať pred predstavením niektorý z voňavých druhov punču. Navštívte webovú stránku divadla pre viac informácií.

Viac o dovolenkových vychytávkach, ktoré ponúka Rakúsko, sa dozviete tu.