Po farbách minulosti

Podľa slov Sanny Wåhlin, interiérovej architektky tímu Note Design Studio: «Farba pomáha zdôrazniť veľkoleposť a význam detailu v architektúre.» V Note Design Studio si obľúbili pracovať s farbou a darí sa im to. Niekoľko ich posledných realizácií sa výrazne vzdialilo od dlho pretrvávajúceho trendu škandinávskych «chladných bielych interiérov». Farbou vnášajú do priestoru nielen teplo, ale i súkromie, istotu, no najmä – robia z neho «domov».

Viac ako storočie starý priestor v centre Štokholmu slúžil pôvodne ako sídlo módnej značky. Svoju autentickú krásu si zachoval, no tajil pôvodnú farebnosť. Nezatajil ju však pred architektmi z miestneho ateliéru Note Design Studio. Tí projekt premeny komerčných priestorov na súkromné (na nový domov) nazvali príznačne: «Hidden Tints», teda «skryté odtiene». Priestor doslova vyfarbili škálou pastelových tónov, ktorú založili na postupne odkrývanej farebnosti z 19. storočia.

Foto: Note Design Studio

Podrobnejšie informácie o farebnom byte v Štokholme nájdete v článku Tatiany Lesajovej, ktorý vyšiel v časopise Atrium 2/2018 na stranách 44 až 51.