Pálená tehla

Keď sa mladá kalifornská rodina Klinkerovcov rozhodla investovať do prázdninového bývania v Barcelone, vôbec netušili, čo ich čaká. Netradičná rekonštrukcia, akú dokáže naplánovať len sám život. Z množstva nehnuteľností si vybrali svetlý trojizbový byt na najvyššom podlaží secesnej budovy v štvrti El Born s množstvom historických detailov a špecifickou atmosférou.

Marta Klinker, interiérová dizajnérka, presne vedela, čo od projektu očakáva, preto oslovila na spoluprácu mladých architektov zo štúdia CaSA, ktorých práce boli veľmi blízke jej cíteniu. Spolu navrhli a úspešne zrealizovali koncept mestského prázdninového bývania, aký rodine vyhovoval.

Nanešťastie však len deň pred oficiálnou kolaudáciou došlo v byte k silnému výbuchu, následkom ktorého vypukol požiar. Ten zničil kompletnú rekonštrukciu interiéru spolu s veľkou časťou pôvodných historických prvkov. Tie, ktoré ostali, boli vážne poškodené.

Foto: Roberto Ruiz (s láskavým dovolením Kettal)

Viac o farebne údernej rekonštrukcii barcelonského apartmánu sa dozviete v článku Kataríny Krevovej, ktorý vyšiel v časopise Atrium 1/2020 na stranách 90 až 95.