Miele: Nemáte čas na varenie? Umelá inteligencia to zvládne za vás

Digitálna doba a okolnosti nás nútia tráviť väčšinu času stále doma. Spoznajte najnovšie digitálne trendy, ktoré vám to uľahčia – pomocou nich ľahko pripravíte skvelý obed aj večeru. Líder na trhu prémiových domácich spotrebičov – nemecká značka Miele – predstavuje tri výnimočné funkcie pre kuchyne novej generácie, ktoré budú čoskoro dostupné v novej aplikácii Miele Smart Home.

Smart Food ID rozpozná, aké jedlo pripravujete

V roku 2019 spoločnosť Miele predstavila špeciálnu kameru, ktorá je umiestnená priamo v rúre na pečenie. Umožňuje teda variť aj mimo kuchyňu, stačí na to len mobilný telefón. Ak práve nie ste doma, s aplikáciou Miele@mobile môžete sledovať stav prístroja, ukončiť práve prebiehajúci program alebo spustiť iný. Kamera v rúre sama identifikuje, aké jedlo ste do nej práve vložili. Na displeji iba potvrdíte, či sa jedná o kura, zemiaky, zeleninu, i iné jedlo z viac ako 20 nastavených pokrmov. Následne rúra sama spustí príslušný program.

Dokonalá pizza so Smart Browning Control

S ďalšou inováciou rúry na pečenie Miele si doma pripravíte aj skvelú pizzu. V tomto prípade na displeji prístroja vyberieme, aj chceme pripraviť pizzu z mrazeného polotovaru alebo čerstvú a potom spustíme program. Kamera v rúre kontroluje hnednutie cesta a oznámi, kedy je pizza hotová. Súčasťou systému je aj funkcia TasteControl, ktorá zabraňuje vysušeniu i prepečeniu pokrmu. Obe funkcie budú čoskoro dostupné prostredníctvom aktualizácie aplikácie Miele Smart Home.

Rare, medium alebo well done – s funkciou CookArtist jednoducho

Ak patríte medzi fanúšikov steakov, no ich prípravu nemáte úplne v malíčku, určite oceníte novú funkciu CookArtist, vďaka ktorej pripravíte rare, medium alebo well done steak na indukčnej varnej doske Miele so systémom TempControl jednoducho a rýchlo. CookArtist sprevádza užívateľa celým procesom prípravy krok za krokom – počnúc zahriatím panvice cez upozornenie na vloženie mäsa a jeho postupné otáčanie, až po konečný výsledok v podobe vynikajúceho steaku. Pomocou tejto funkcie pripravíte nielen steaky, ale aj 15 ďalších pokrmov, pričom stále pribúdajú ďalšie.

Inteligentná podpora a užitočný obsah

Nová aplikácia Miele Smart Home prináša ešte viac smart funkcií s vylepšeným ovládaním. Na riadiacom paneli na jednom mieste vidíte všetky spotrebiče Miele vo vašej domácej sieti, ako aj ich aktuálny stav. Nechýbajú aktualizácie ani nové funkcie – napríklad BaristaAssistant, s ktorou si môžete nastaviť svoj vlastný osobný profil na prípravu espressa.