Módny ateliér ako koktail plný inšpirácie

Exkluzívna hra farieb, svetiel, materiálov, ale aj tvarov. Fenomenálny projekt architekta Alexandra Fehreho to spĺňa všetko do bodky. Pre nemecký módny obchod Breuninger navrhol doposiaľ neprekonateľný a kreatívny interiér, ktorý búra mýty o pracovných stereotypoch a obchodné priestory transformuje do nezvyčajnej podoby.

E. Breuninger GmbH & Co. je nemecká firma obchodujúca pod menom Breuninger, ktorá sa zameriava prevažne módu, oblečenie či prémiové domáce potreby. Vďaka neustálym inováciám v oblasti produkcie tovarov je už od roku 1987 členom Medzinárodnej asociácie obchodných domov. Pre renomovaného nemeckého architekta Alexandra Fehreho však nebol tento projekt nezvládnuteľnou výzvou.

Svoje dizajnérske skúsenosti dokonale preniesol aj do tohto exkluzívneho až výstavného projektu. Dokonale v ňom odkrýva hlavnú myšlienku celej svojej kariéry: «Naša energia, vášeň a tvorivosť vytvárajú dynamický impulz, ktorý nás ženie vpred pri realizácii projektov rôznych veľkostí a pokrývajúcich široké spektrum rôznych zákazníkov.» Preto sa stavba stala domovom kreatívneho oddelenia zodpovedného za inscenáciu módy Breuninger.

Foto: Philip Kottlorz

Viac o projekte experimentálneho priestoru od architekta Alexandra Fehreho čítajte v článku Michaela Gajdoša, ktorý vyšiel v časopise Atrium 3/2021 na stranách 80 až 85.