Detská e-štvorkolka Tesla Cyberquad

Vizionár Elon Musk a jeho americká značka Tesla myslia aj na tých menších. Výsledkom ich predvianočného snaženia je elektrická štvorkolka pre deti Cyberquad. Určená je pre osemročné a staršie ratolesti a dizajnová inšpirácia jazyk je fanúšikom povedomá z pick-upu Cybertruck.

„Pripravte sa na akékoľvek dobrodružstva s plne elektrickým Cyberquadom pre deti. Štvorkolka je inšpirovaná naším ikonickým designom Cybertruck, má celo-oceľový rám, čalúnené sedadlo a nastaviteľné odpruženie so zadným kotúčovým brzdením a svetelnými LED lištami,“ uvádza značka na adresu svojej novinky, ktorú by neodmietli ani mnohí dospeláci a rodičia. Napokon koncepčnú verziu pre starších predstavili už v roku 2019 spolu s pick-upom Tesla Cybetruck.

Elektrická štvorkolka Tesla Cyberquad for Kids, ktorá znesie maximálne zaťaženie 68 kg, je výsledkom kooperácie so spoločnosťou Radio Flye, ktorá sa špecializuje na detské elektromobily s dizajnom súčasných a reálnych modelov automobilky Tesla. „Cyberquad pre deti je napájaný lítium-iontovou batériou s dojazdom okolo 24 km a konfigurovateľnou maximálnou rýchlosťou asi 16 km/h). Je vhodný pre každého od 8 rokov,“ doplnil výrobca v popisu produktu, ktorý sa v zámorí predáva za 1900 USD bez DPH.

Atraktívnu štvorkolku s futuristickým dizajnom a „ostrým hranami“ je potrebné po dodaní ešte zmontovať. Tesla popisuje tento produkt ako štvorkolesové vozidlo typu ATV, inšpirované ikonickým dizajnom modelu Cybertruck. Sofistikovaný elektrický pick-up je známy tým, že má plne oceľový rám, odpružené sedadlo a nastaviteľné odpruženie so zadnými kotúčovými brzdami a LED svetelnými lištami.

„Cyberquad for kids“ je vybavený li-ion batériou, vďaka čomu má byť vozidlo podľa spoločnosti Radio Flyer 3-násobne rýchlejšie, ako by tomu bolo v prípade oloveného akumulátora. Tesla pritom ohľadom rýchlosti uvádza, že detský Cyberquad má nastaviteľnú maximálnu rýchlosti, a to do 8 km/h (vpred aj vzad) a do 16 km/h. O pohon sa stará elektromotor s výkonom 500 W. Batéria vozidla má kapacitu 288 Wh (36V). Nabitie z 0 na 100 % prostredníctvom domácej zásuvky trvá 5 h.

 

-jj-, zdroj a foto: Tesla