Stolička Wired Chair

V jednoduchosti je krása! Starí slovenskí drotári by boli zrejme nadšení z britského produktového dizajnéra Michaela Younga, ktorý povýšil ich remeslo na umelecké dielo, keď navrhol drôtenú stoličku Wired Chair.v s rôznou farebnou metalízou.

Slávny ostrovný dizajnér sa inšpiroval a súčasne vzdal poctu kolekcii drôtených stoličiek z päťdesiatych rokov minulého storočia, ktoré navrhol Harry Bertoia. Stolička z jedného kusu drôtu má klasickú jedálenskú a barovú podobu, niekoľko farebných prevedení a súčasný dizajnový jazyk.

The Wired Chair je hrdou poctou ikonickému designu Harryho Bertoia. Tento aktualizovaný klasický kus je vyrobený z rovnakého priemyslového materiálu – oceľového drôtu, ale v matnom prevedení – ohnutý do organických tvarov, ktoré pripomínajú žilky listu,“ vysvetli Michael Young, ktoré má svoje štúdia v Hongkongu a Bruseli.

Young navrhol originálnu stoličku pre francúzskeho výrobcu nábytku La Manufacture a to hneď v niekoľkých prevedeniach. Základným modelom je jedálenská stolička so štyrmi nohami, ale v ponuke je aj verzia se dvoma lyžičkami. Tretia verzia je barová. V predaji je päť farebných variantov a jedálenské stoličky sa dajú ľahko skladovať.

-jj-, zdroj a foto: Michael Young a La Manufacture