Pocta Virgilovi Ablohovi

Najslávnejší módny návrhár a dizajnér tmavej pleti Virgil Abloh nedávno skonal, ale jeho výtvory a štýlový vkus ešte dlho zotrvajú medzi nami. Do tejto kategórie patrí luxusný terénny automobil Mercedes-Benz Project Maybach, ktorý navrhol spoločne s dizajnérom Gordenom Wagenerom.

Nemecká automobilka zverejnila netradičný, ale atraktívny projekt na želanie rodiny nedávno zosnulého Virgila Abloha. Luxusný „tereňák“ a jedinečný exemplár sa nepodobá ničomu, čo kedy automobilka vyrobila. Project Maybach je veľkým experimentom, ktorý sa nepodobá ničomu predtým navrhnutému. Automobil mal premiéru počas umeleckého týždňa v americkom Miami.

Preto bolo vozidlo postavené od piky so zámerom rozšíriť výrobné portfólio značky Mercedes-Maybach o originálny automobil. Súčasne sa nemecká automobilka snažila posunúť hranice funkcie, štýlu aj spoločnej kreativity. Výsledok má vďaka veľkej prednej časti a proporciám Gran Tourismo nádych luxusného vozidla, ktorého „look“ však rozbíjajú veľké terénne kolesá a výrazné príslušenstvo.

Za povšimnutie rozhodne stojí veľká kapota pokrytá solárnymi článkami pre komfortnejšie elektrické cestovanie na dlhšie trasy, série svetlometov na maske podporená ďalšou štvoricou na streche, výrazný strešný nosič pre objemnejšiu batožinu a efektná čierna zadná časť prechádzajúca v celopresklennú strechu. Interiér v jednotné svetlej hnedej farbe zaujme len dvoma sedadlami sklopnými na dve lôžka, jednoduchými ovládacími prvkami a pohotovostným okienkom vedľa šoféra.

-jj-, zdroj a foto: Mercedes-Benz