Hodinky ArtyA Race 250GTO Choco

V podstate ide o výplet kolies ikonického Ferrari 250 GTO Berlinetta z roku 1962, ktorý ovplyvnil vzhľad zlatého solitéru na exkluzívnych hodinkách ArtyA Race 250GTO Choco. Vyrobené boli v limitovanej edícii deviatich kusov.

Tieto hodinky pútali značnú pozornosť na vyhlásenom a prestížnom hodinárskom veľtrhu Baselworld vo švajčiarskom Bazileji. Pri pohybe hodiniek sa roztočí okolo stredovej časti s logom spoločnosti ArtyA, ktorá prechádza nad plochu zafírového sklíčka, a tým odkryje dvojicu červených ručičiek indikujúcich čas.

Model 250 GTO Choco vyrába hodinár Yvan Arpa aj na objednávku, takže pozlatenú oceľ je ľahko možné vymeniť za zlato, platinu alebo vlastne akýkoľvek materiál. Jedná sa samozrejme len o hodinky výpletom kolies Ferrari inšpirované, pretože svoju súčasnú pozíciu oficiálneho hodinárskeho partnera talianskej automobilky si stráži ženevská značka Hublot.

Vo vnútri hodiniek pracuje manufaktúrne vyrábaný strojček Aion, s ktorým si ateliér zaistil svoju absolútnu nezávislosť. Yvan Arpa navyše dohliadol na to, aby ho bolo možné zostrojiť tak presne, že s prehľadom získa COSC certifikáciu. Cena, ktorá odráža aj kvalitu materiálu na výrobu puzdra, bola stanovená na 16.9000 švajčiarskych frankov (15.510 eur).

-jj-, zdroj a foto: ArtyA a Ferrari