Roberto Lane House

Projektanti z tímu Arshia Architects navrhli elegantné sídlo Roberto Lane House na kopcoch Bel Air v Los Angeles. Futuristický dom s rozlohou 690 m2 a v hodnote 16,5 milióna USD nezaprie inšpiráciu v moderných hyperuatách.

Na lukratívnej adrese a v luxusnej štvrti na západnom pobreží USA nájdete garáž pre tri autá. Úchvatný medziposchodový príbytok má kľukaté línie a pruhy skla ako luxusné vozidlá Pininfarina Battista respektíve Mercedes-AMG One. Sídlo ponúka štyri spálne a päť kúpeľní.

Z exteriéru vytvára 16-metrová konzola na druhom poschodí domu dynamický, tieňovaný vchod. Keď sa vydáte dovnútra, otvorený dom plynule prechádza z jednej miestnosti do druhej vďaka podsvietenému centrálnemu schodisku a bezrámovému sklenenému výťahu.

Môžete očakávať vysoké stropy, mramorové krby a elegantný moderný nábytok. Na nižšej úrovni ponúka podložka napodobňujúca McLaren rodinnú izbu, formálny jedálenský priestor a kanceláriu resp. spálňu pre hostí s vlastnou kúpeľňou. Neďaleká kuchyňa je vybavená skrinkami Doca NYC, čelami dvierok Dekton a luxusnými detailmi z orechového dreva.

Inde, okrúhly balkón, ktorý je prístupný cez slnečnú miestnosť, poskytuje výhľad na Tichý oceán. Na hornom poschodí sa medzitým nachádzajú honosné priestory na spanie. Hlavná spálňa má športové presklené skrine s integrovaným osvetlením, oknami od podlahy až po strop a samostatnou obývacou izbou.

Hlavná kúpeľňa má krásne mramorové steny a podlahy Nero Marquina so zodpovedajúcimi umývadlami a batériami Agape. Dve ďalšie izby pre hostí sú tiež vybavené presklenými šatníkmi a súkromnou kúpeľňou. Ďalšou zaujímavosťou je suterén pripomínajúci múzeum. V jeho štyroch čiernych betónových stenách nájdete špičkové domáce kino, ktoré je ideálne pre útulné filmové večery.

 

Na rozdiel od toho, slnkom zaliata strešná terasa, ktorá sa nachádza jedno poschodie nad vonkajším bazénom, ponúka skvelé výhľady na kokteilovú hodinu. Okrem toho má luxusné sídlo v LA starostlivo udržiavané záhrady zdobené obrovskými balvanmi z Arizony Flagstone.

-jj-, zdroj a foto: Compass