Rozkvitanie

S prvými jarnými lúčmi začína rozkvitať nielen príroda (a s ňou naša nálada), ale aj dizajnérske prostredie obytných terás či záhrad. Toto sú najzaujímavejšie nábytkové «kultivary» terasových interiérov určené «na výsadbu» v aktuálnej sezóne.

Na obrázku: B&B ITALIA. Modulárny systém «Ribes» je premyslenou skladbou založenou na všestrannosti, individualizácii, farbe a materiáli. Jednotlivé elementy, z ktorých sa sedenie skladá, umožňujú tvorbu ľubovoľných konfigurácií. Ich základom je komfortný matrac uložený na pružnej podstave z latiek sklolaminátu a hliníkovej konštrukcie. Návrh Antonia Citteria vyrába luxusný nábytkársky dom B&B Italia.

Na obrázku: SKAGERAK. V marci tohto roka sa začne predávať nová, dizajnom celkom poctivá kolekcia záhradného nábytku «Lily». Súprava vznikla v spolupráci medzi dánskymi nábytkármi Skagerak a svetoznámym architektonickým štúdiom B. I. G., za ktorým stojí populárny Bjarke Ingels. Návrhársky výraz sedacieho nábytku sleduje remeselnú logiku osvedčených materiálov – nehrdzavejúcej ocele a masívneho tíkového dreva s chválitebnou certifikáciou FSC. Ladne vykreslené obrysy nábytku so sympatickými oblinami evokujú prívetivosť či užívateľskú pohodu.

Foto: B&B Italia a Skagerak

Ďalšie atraktívne príklady súčasného dizajnu záhradného nábytku prináša redakčný výber Extra, ktorý pripravil Michal Lalinský. Článok vyšiel v časopise Atrium 1/2020 na stranách 84 až 88.